Expozitie cu tema

STIINTA MECANISMELOR SI MASINI - SISTEME MECANICE SI

PROIECTARE DE PRODUSE

Publicatii aparute la Editura Universitatii „Transilvania” din Brasov

 

12-15 octombrie 2009

Aula Universitatii Transilvania din Brasov


 

Expozitia in imagini

 

   Asociatia Romana de Stiinta Mecanismelor si Masinilor (ARoTMM) si Catedra Design de Produs si Robotica din Universitatea Transilvania din Brasov au organizat la Brasov, in perioada 12-15 octombrie 2009,  cea de-a 10-a editie a IFToMM Symposium on Science of Mechanisms and Machines, SYROM 2009. In calitatea sa de presedinte al ARoTMM, prof. univ. dr. ing. Ion VISA, rectorul Universitatii Transilvania, a prezidat aceasta manifestare stiintifica la care au fost prezenti numeosi specialisti in sisteme mecanice si proiectare de produse, atat din tara, cat si din strainatate.  Tematica propusa pentru editia a 10-a a fost legata de: designul conceptual, analiza cinematica si dinamica, modelare si simulare, comanda si control, sinteza si optimizare, noi tendinte in educatie, aplicatii in produse high-tech.

In scopul sublinierii importantei acestui eveniment, precum si din dorinta de a ilustra si promova activitatea stiintifica si de cercetare desfasurata de cadrele didactice din universitate, biblioteca a organizat un stand expozitional cu publicatii aparute la  Editura Universitatii Transilvania din Brasov, intre anii 2004-2009, care abordeaza aspectele tematice propuse de SYROM 2009. Astfel au putut fi vazute si rasfoite publicatii monografice si periodice din domeniile: mecanica, mecatronica, sisteme mecanice, tehnologie mecanica, robotica industriala, energii regenerabile, informatica.

Expozitia a fost mentinuta pe toata perioada desfasurarii simpozionului (12-15 octombrie 2009), la etajul I al Aulei, printre vizitatorii ei numarandu-se si o delegatie de cadre didactice de la Universitatea din Cambridge.