BIBLIOTECA FACULTATII DE CONSTRUCTII

 

Fondul de publicatii de specialitate al Bibliotecii Facultatii de Constructii a inceput sa se constituie in perioada 1971/1972, cand, au fost infiintate doua sectii de subingineri in specializarile constructii civile, industriale si agricole si instalatii pentru constructii in cadrul Facultatii de Silvicultura si Exploatari Forestiere a  Universitatii din Brasov.

 Trecerea la o forma superioara  de invatamant, cea de ingineri, profil constructii civile industriale si agricole, in anul 1990, la care s-a adaugat, in anul 1999, profilul instalatii pentru constructii,    tot in cadrul Facultatii de Silvicultura si Exploatari Forestiere a  Universitatii "Transilvania" din Brasov, a insemnat imbogatirea substantiala a fondului de publicatii.

Biblioteca Facultatii de Constructii dateaza, ca filiala a Bibliotecii Universitatii Transilvania din Brasov, din anul 2003.

Infiintarea Facultatii de Constructii a marcat, in anul 2003, constituirea Bibliotecii acestei Facultati, asigurarea unui spatiu adecvat desfasurarii activitatii bibliotecii si instalarea in locatia in care functioneaza Facultatea de Constructii.

Biblioteca a fost conceputa pentru o documentara specializata, in domeniile programelor de studiu licenta  (constructii civile, industriale si agricole, instalatii pentru constructii, cai ferate, drumuri si poduri), masterat si doctorat.

Organizata in sistemul combinat de acces direct la colectii si imprumut, Biblioteca asigura si imprumutul la domiciliu al titlurilor existente in mai multe exemplare.