COLECTIA SPECII LEMNOASE


 

Colectia in imagini

 

Colectia de specii lemnoase este pastrata la Facultatea de Industria Lemnului in laboratorul de Anatomia Lemnului şi Bazele Productiei Lemnului, sala HI19. Esantioanele autohtone si din intreaga lume, cu peste 50 de specii, cu minimum 3 mostre fiecare, sunt pastrate şi expuse in dulapuri cu usi din sticla. Fiecare grup de esantioane pentru o specie este însotit de eticheta care indica denumirea comerciala si stiintifica, precum si ordinul si familia de care apartine. Starea de conservare este foarte buna. Esantioanele sunt astfel debitate incat sa se poata observa textura lemnului in seciune transversala si longitudinală radiala si tangentiala.

La intocmirea si imbogatirea permanenta a colectiei concepute prin anii ’50 au contribuit de-a lungul anilor cadre didactice ca prof. N. Ghelmeziu,  prof. dr. ing. Jipa Filipovici, prof. dr. ing. Gheorghe Zlate, sef. lucr. ing. Petre Pescarus si prof. dr. ing. Maria Cismaru, responsabilul actual al colectiei.

Colectia este utilizată in cadrul activitatii didactice la disciplina Anatomia Lemnului in scopul dobandirii de catre studenti a cunostintelor necesare pentru recunoasterea speciilor de lemn.