COLECTIA

MASINI PENTRU DETERMINAREA PROPRIETATILOR MECANICE SI TEHNOLOGICE ALE LEMNULUI


 

Colectia in imagini

 

Masinile pentru determinarea proprietatilor mecanice si tehnologice sunt amplasate in Laboratorul de Testare a Produselor din Lemn Aliniat la Normele Europene (LCPTLANE), sala HI3.

La dotarea laboratorului si intretinerea acestor masini in stare de functionare si la o precizie corespunzatoare a rezultatelor au contribuit de-a lungul anilor, incepand din perioada infiintarii facultatii (1959), cadre didactice ca prof. dr. ing. Jipa Filipovici, sef. lucr. ing. Petre Pescarus si prof. dr. ing. Maria Cismaru, responsabilul actual al colectiei.

Masinile pentru incercari au fost folosite de-a lungul anilor in cadrul orelor de laborator si in activitatea de cercetare stiintifica pentru toate tipurile de incercari mecanice si tehnologice cerute de normativele in vigoare. Aceste masini sunt si in prezent mentinute in stare buna de functionare.

Deoarece astazi laboratorul este dotat cu echipamente de ultima ora pentru testarea produselor din lemn la standarde europene, masinile vechi de încercari care fac parte din aceasta colectie sunt folosite numai in cadrul activitatii didactice, la disciplina Anatomia, Fizica si Mecanica Lemnului, pentru dobandirea de catre studenti a cunostintelor legate de determinarea proprietatilor mecanice si tehnologice ale lemnului si ale meterialelor pe baza de lemn.